Известие

Collapse
No announcement yet.

От какво се получава това скърцане (ВИДЕО)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• От какво се получава това скърцане (ВИДЕО)

Здравейте, не можах и днес да ида на сервиз и понеже ми е доста напрегнато.. Заснех го на видео. Въпросното скърцане се получава при навиване на волана и се чува от лявата гума. Вижте двете видеа как се чува от купето и отвън.
    Който има идея какво може да е нека сподели, че вече се побърках напълно. Колата е 147 1.9 JTD

Видео 1 - http://vbox7.com/play:efede31b9c
    Видео 2 - http://vbox7.com/play:b214ccb30e

пп - Тампоните и носачите са сменяни скоро, а лявото каре от което си мислех че е, е сменено преди 1 месец.
    пп 2 - Само да уточня - с волана нямам никакви проблеми. Движи се без никакви запъвания.
    Last edited by MJ23; d.m.y г., 17:43.

Имаш проблем с рейката!
    sigpic
    Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
    156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
    147 JTDm 140-Малката манекенка
    GT- JTDm 150

Comment

Амортисьора е според мен ! Успех !
      Alfa Romeo 145 Twin Spark 1.6 120hp

Comment

И според мен е рейката.
        п.с. Таблото ти е като някоя коледна елха. Закачал ли си я на диагностика ?

Comment

Да, просто беше на място и не бях сложил колана. Единствената грешка, която е давала Glow plug error - от клеясала свещ. Рейката е сменявана след удар преди около 4 години. Силно се надявам само да не е от нея, а от някой тампон, лагер или липсваща хидравлична течност. Поне според мен, ако рейката е за смяна волана нямаше да може да се върти така безпроблемно, а може би просто е за рециклиране. Не знам, но ще полудея, докато майстора ми се освободи да разбера поне какво и има.

Comment

Първоначално публикувано от MJ23 Покажи съобщение
            Да, просто беше на място и не бях сложил колана. Единствената грешка, която е давала Glow plug error - от клеясала свещ. Рейката е сменявана след удар преди около 4 години. Силно се надявам само да не е от нея, а от някой тампон, лагер или липсваща хидравлична течност. Поне според мен, ако рейката е за смяна волана нямаше да може да се върти така безпроблемно, а може би просто е за рециклиране. Не знам, но ще полудея, докато майстора ми се освободи да разбера поне какво и има.
            Провери си течността.

Подобно скърцане, да не кажа същото се чуваше при мен в движение дори по най-малките неравности и се оказа шарнир на долен носач. Не се филмирай преди да я видят в сервиз и да дадат диагноза, защото може да е напразно.

Comment

Пропуснах да уточня нещо важно - Скърцането го има само при загрял двигател, ако двигателя е студен всичко е наред.

Comment

земи искарай течноста от казанчето с спринцофка и налей някви хубаво руско масло. после след някви километри пак го направи. чумким се промени нещо. тва е най лесното и евтино нещо дето можеш сам да си направиш.
                JTD 105+

Comment

Ще я закарам на сервиз обезателно, но просто исках ако някой има идеи какво може да и е, да не е нещо доста сложно и най-вече скъпо.

Comment

Колега аз имам проблем с рейката на моята и волана ми е тежичък , насича и не се връща сам като навия на някоя от двете страни! Леко скърцане имам само в момента в който почна да въртя волана и ако е на пълен ляв или пълен десен! На първо време мислех че е от помпата на хидравликата, но се допитах да няколко човека от групата във фейсбук и ми казаха че е от рейката! При тебе може да мине и със смяна на хидравличното масло... но не е гаранция де... може да има и друго покрай това скърцане! Успех с отстраняването на проблема!
                    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115 к.с. + remap + straight pipe ~ 150к.с.

Comment

Аз извадих двата маркуча от казанчето. Вкарах смукателния в 2.5л шише с мхл, а връщащия забих в друго шише и се започна едно яко въртене докато не изсмука поне 2л. После си закачих маркучите, долях и така...

Sent from my XT1032 using Tapatalk
                      Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

Това при мен се появи, но беше без значение дали е загрял мотора или не. Посъветваха ме да вкарам масло със спринцовка в маншоните на шарнирните болтове на външните накрайници на рейката. И като цяло в тези, където не са сменяни дълго време. Скърцаше по същия начин, само при ляво и дясно. След 1-2 дена каране скърцането изчезна, явно е трябвало да се разнесе хубаво. Не казвам, че при тебе е от това, но скърцането е едно към едно. Да го имаш на предвид.

Comment

За всяко поскръцване нова ли тема трябва да се цвъка?
                          www.t-auto.bg

Носачи ATEC, Авточасти, Масла Bardahl, Motul, Castrol, Mobil < - клик

Comment

Наистина е доста изнервящо, особено когато цялото семейство караме Алфа 147 и питам за всяка една от колите, като има нещо Ходих днес на сервиз и ми казаха ляв външен накрайник и кормилна щанга. Надявам се другата седмица вече всичко да е наред.

пп - Само трябва да провери и как е нивото на хидравличното масло, да не е и то за смяна. То не е сменяно отдавна, направо ще видя да смени и него. Някой може ли да ми каже какво трябва да бъде? Благодаря много!
                            Last edited by MJ23; d.m.y г., 15:55.

Comment

шума от клипа доста ясно си идваше от към гумата защо заговорихте за рейки не знам
                              Alfa 147 Selespeed---> красавица

Comment

Working...
                              X